16 maart 2023 | Nieuws

Zkr x Univé: een betrouwbare samenwerking!

Univé biedt klanten verschillende verzekeringsoplossingen, waaronder uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. In het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) dient Univé klanten voorafgaand aan het afnemen van een dienstverlening te screenen. De belangrijkste verplichting die Univé hierin heeft? De identificatie- en verificatieplicht. ZKR biedt hierin uitkomst! Wij helpen Univé middels onze iDIN-tool klanten eenvoudig te verifiëren. Dit maakt zakendoen voor Univé veilig én eenvoudig. 

Over Univé
Univé is een Nederlandse zorgverzekeraar met een coöperatieve structuur zonder winstoogmerk. Al sinds 1974 zorgt de coöperatie voor zekerheid. De zekerheid dat Univé er voor haar klanten is, wanneer zij schade hebben. Ook voor dat klanten schade hebben, is Univé er voor haar 1.6 miljoen leden.

Het creëren van een veiliger financieel klimaat 

Om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan en een veiliger financieel klimaat te creëren, dient Univé de identiteit van klanten vast te stellen en te verifiëren. Ook moet volgens de Wwft inzichtelijk worden wie de uiteindelijk belanghebbende is van de transactie en met welk doel de transactie wordt uitgevoerd. Deze wet- en regelgeving vraagt binnen Univé veel tijd én de inrichting van specifieke processen. Het portal van Zkr. maakt het voor bedrijven eenvoudig om aan de Wwft te voldoen en zorgt ervoor dat Univé meer tijd krijgt voor belangrijke zaken die passen bij de bedrijfsvoering.

Hoe heeft Zkr. Univé kunnen helpen?

Zkr. heeft Univé met haar iDIN-oplossing geholpen in identificatie en verificatie van nieuwe en bestaande klanten. iDIN maakt het voor bedrijven, zoals Univé, mogelijk om huidige en potentiële klanten op een veilige en vertrouwde manier te identificeren via de gegevens die bekend zijn bij de bank. iDIN zorgt ervoor dat je verzekerd bent dat je met de juiste persoon te maken hebt en wordt voornamelijk ingezet door banken, overheidsinstanties en verzekeringsmaatschappijen.

Naast de iDIN-oplossing zet Univé de Wwft-check van Zkr. in om te voldoen aan de Wwft. Door de Wwft-check worden nieuwe klantrelaties op voorhand gescreend. Hierbij wordt onder meer gelet op fraudesignalen. De Wwft-check zorgt ervoor dat Univé met een gerust hart zaken kan doen met de nieuwe relatie. 

 

zkr in samenwerking met unive

Voor welke klanten zet Univé de iDIN tool in?

Voor wat betreft Univé wordt de iDIN-tool ingezet wanneer nieuwe klanten zich aanmelden bij Univé en zich moeten registreren. Door voor de iDIN-optie te kiezen en in te loggen bij zijn/haar bank, kan de klant zich identificeren. De bevestiging van de bank geeft Univé de zekerheid dat de klant is wie hij/zij zegt dat hij/zij is. Het risico op identiteitsfraude neemt hiermee aanzienlijk af.

De iDIN-tool wordt door Univé niet alleen ingezet voor nieuwe klanten. Ook bestaande klanten, waarbij een vernieuwd klantonderzoek nodig is, dienen zich te identificeren via iDIN. De iDIN-oplossing van Zkr. helpt Univé met het identificeren van de klant, maar stelt ze tegelijkertijd in staat om de klant te toetsen aan de sanctiewetgeving. Hierdoor voorzien wij Univé van de nodige ruimte en tijd om zich volledig te focussen op het bieden van de beste ondersteuning aan haar klanten. 

“Het contact met Zkr. ervaren wij als constructief en positief. Ze zijn uitstekend bereikbaar en toegankelijk voor alle adviseurs die vragen hebben of ergens niet uitkomen. Daarnaast is het contact laagdrempelig, waardoor je makkelijk contact legt.”

Vincent Lange – teammanager van de Univé advies winkels in Zoetermeer, Gouda, Roelofarendsveen en Naaldwijk.

 

Ook kennismaken met Zkr.?

Wil jij net als Univé ook meer tijd en ruimte vrijmaken voor de belangrijke zaken binnen jouw bedrijf? Wij helpen klanten graag met het verbeteren van processen. Dit doen we onder andere met iDIN-tools, maar ook met andere KYC– en KYB-software. Ons dedicated team van professionals staat dag in dag uit voor je klaar om de beste service te waarborgen. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op via info@zkr.nl of bel ons op telefoonnummer 070 – 262 00 70.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft

Relevante artikelen

Relevante artikelen