De Wwft en Cryptocurrency

 • Bespaar tijd
 • Vereenvoudig Wwft-naleving
 • Voorkom boetes en reputatieschade

Nu de cryptobranche gereguleerd wordt, is goede naleving belangrijker dan ooit

Wwft in cryptocurrency

Wwft voor cryptobedrijven

  Waarom is Wwft relevant voor crypto?

  Hoewel cryptovaluta grote voordelen bieden, zoals financiële privacy en decentralisatie, heeft het ook zorgen gebracht op het gebied van witwassen en financiering van terrorisme. Door de pseudonieme aard van veel crypto-transacties kunnen criminelen en terroristen profiteren van deze nieuwe technologie om hun activiteiten te verbergen. Eerdere gevallen hebben aangetoond dat cryptocurrencies zijn gebruikt voor illegale doeleinden, variërend van het witwassen van geld tot het betalen van losgelden in ransomware-aanvallen. Dit heeft geleid tot de implementatie van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWFT) voor crypto-ondernemingen, om de integriteit van het financiële systeem te waarborgen en kwaadwillenden te ontmoedigen.

3 essentiële bepalingen van Wwft voor crypto-ondernemingen

  1. Cliëntenonderzoek (of Custom Due Diligence, CDD)

  Deze bepaling stelt van dat de identiteit van klanten altijd moet worden geverifieerd en de risico’s van zakelijke relaties moeten worden beoordeeld.

  2. De meldplicht

  Dit houdt in dat ongebruikelijke transacties altijd moeten worden gemeld bij de Financial Intelligence Unit (FIU). Deze meldingsplicht zorgt ervoor dat potentieel verdachte activiteiten onder de aandacht worden gebracht van relevante autoriteiten.

  3. De bewaarplicht

  Dit wil zeggen dat crypto-ondernemingen verplicht zijn om klantinformatie en transactiedetails voor een bepaalde periode te bewaren.

Whitepaper Cryptocurrency zkr

Gratis Wwft whitepaper over Cryptocurrency

In dit artikel konden we niet alle informatie kwijt met betrekking tot de naleving van de Wwft. In deze whitepaper gaan we inhoudelijk in op alle aspecten van de Wwft.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer Wwft informatie voor crypto platformen?

Meer Wwft informatie voor crypto platformen?