Leasemaatschappijen

 • Bespaar tijd
 • Vereenvoudig Wwft-naleving
 • Voorkom boetes en reputatieschade

We helpen je een effectief klantacceptatieproces te ontwikkelen die jouw leasemaatschappij helpt groeien

Klanten screenen leasemaatschappijen wwft

Een effectief klantacceptatieproces

Het aanvraagproces voor een lease begint vaak met de allereerste stap van de potentiële klant: de aanvraag indienen. Deze cruciale fase kan op diverse manieren worden benaderd: online via een gestroomlijnd webformulier, telefonisch waarbij een vertegenwoordiger van de leasemaatschappij de nodige informatie verzamelt, of via een tussenpersoon die fungeert als brug tussen de klant en de maatschappij. Maar ongeacht de gekozen methode, staat één aspect centraal: de identificatie van de klant. Het is essentieel dat de leasemaatschappij een helder beeld krijgt van wie de aanvrager is, zowel op juridisch als financieel vlak. Dit proces omvat vaak het verzamelen van persoonlijke gegevens, bedrijfsinformatie (indien van toepassing) en documentatie die de identiteit van de aanvrager bevestigt. Dit gedetailleerde en zorgvuldige proces zorgt voor een solide basis voor alle verdere stappen in de leaseovereenkomst en waarborgt de integriteit van zowel de klant als de leasemaatschappij.

  Particuliere aanvragen

  Vraag hierbij maar gegevens zoals volledige naam, adres, geboortedatum, maar ook salarisgegevens en overige persoonlijke gegevens die van toepassing zijn.

  Zakelijke aanvragen

  Bij aanvragen vanuit bedrijven dient gevraagd te worden naar gedetailleerde bedrijfsinformatie. Denk hierbij aan het KvK-nummer, recente jaarrekeningen en een duidelijk overzicht van de bedrijfsstructuur.

  Zo maak je een aanvraag op maat

  Om de aanvraag echt op maat te maken, verzamel je specifieke wensen van de klant met betrekking tot het leaseobject. Dit omvat details zoals de duur van de gewenste leaseovereenkomst, het type voertuig of uitrusting dat men wenst te leasen en eventuele specifieke voorwaarden. Al deze informatie tezamen zorgt ervoor dat je een weloverwogen besluit kan nemen en een aanbod kan doen dat precies aansluit bij de behoeften van de klant.

Whitepaper Leasemaatschappijen

Gratis Wwft whitepaper voor leasemaatschappijen

In dit artikel konden we niet alle informatie kwijt met betrekking tot het screenen van klanten. In deze whitepaper gaan we inhoudelijk in op alle aspecten van screening.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.