ID-scan + selfie scan & liveness detection

De mogelijkheid om iemands identiteit op afstand te verifiëren was nog nooit zo makkelijk.

Wat is een ID-scan met selfie scan en liveness detection?

Deze vorm van ID-verificatie gaat weer een stap verder dan de standaard ID-scan. Het zorgt er namelijk voor dat degene die het identiteitsbewijs uploadt, ook wordt geverifieerd op of hij of zij dit zelf ook is. Dat werkt zo:

  1. De klant maakt een foto van het identiteitsbewijs in kwestie.
  2. Vervolgens wordt men gevraagd om door middel van de camera het gezicht te scannen.
  3. Door het gezicht in een ovaal rond te bewegen wordt het gezicht gescand.
  4. De kenmerken in het gezicht worden gecheckt of dit inderdaad overeenkomt met het gescande identiteitsbewijs.

De standaard variant

Voor deze methode van ID-verificatie zijn er twee mogelijkheden beschikbaar: de standaard versie of de pro versie. Met de standaard versie van de ID-scan met selfie scan en liveness detection wordt de verificatie enkel door een computer gedaan. Deze doorzoekt verschillende databases in West-Europa om de identiteit te controleren op echtheid of fraude.

De pro variant

Met de pro variant van de ID-scan met selfie scan en liveness detection wordt er na het doorzoeken van databases door een computer ook nog een human verification gedaan. Dat betekent dat er nog een menselijk oog beoordeeld of de computer geen fout heeft gemaakt. Deze manier is dus veiliger en van hogere kwaliteit én doorzoekt wereldwijde databases.

Waarom deze methode van ID-verificatie?

Door deze manier van verifiëren dring je operationele kosten fors terug, omdat het een veel minder arbeidsintensieve manier is van veilige ID-verificatie. Daarnaast ben je er met deze methode van verzekerd dat je volledig AVG-compliant te werk gaat. Zo weet je zeker dat je met de juiste persoon te maken hebt én voldoe je aan jouw plichten vanuit wet- en regelgeving.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070

Ook zeker zijn van jouw klanten?