Domicilieverleners

 • Bespaar tijd
 • Vereenvoudig Wwft-naleving
 • Voorkom boetes en reputatieschade

Krijg, als domicilieverlener, grip op de Wwft met behulp van onze hulpmiddelen en tools

Starten met de Wwft

Domicilieverleners staan in de frontlinie van zakelijke legitimiteit en transparantie. Voor jou is de Wwft niet alleen een leidraad, maar ook een wachttoren die je helpt je integriteit en reputatie intact te houden. Naleving is daarom een onmisbare plicht.

  Waarom is een domicilieverlener Wwft-plichtig?

  Op het eerste gezicht lijkt het eenvoudig: domicilieverleners verschaffen bedrijven een formeel zakelijk adres. Maar hun rol gaat veel dieper. Ze fungeren als tussenpersoon tussen bedrijven en de complexe wereld van juridische en operationele verplichtingen, waarbij ze bedrijven helpen navigeren door de wirwar van wettelijke vereisten en hun legitimiteit waarborgen. Elke zilveren wolk heeft echter zijn donkere kant. Zoals in elke sector, zijn er altijd enkelen die proberen de regels te omzeilen of te manipuleren. Schaduwrijke entiteiten kunnen proberen de diensten van domicilieverleners te gebruiken om illegale activiteiten, zoals witwassen, te faciliteren. Dit maakt de rol van de Wwft nog relevanter en dwingender.

Kernverplichtingen onder de WWFT voor Domicilieverleners

De WWFT stelt duidelijke eisen aan domicilieverleners om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen.

  1. Risicobeoordeling

  De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) is niet zomaar een set regels; het is een schild tegen misbruik. Het benadrukt vooral de verplichtingen voor risicobeoordeling. Domicilieverleners moeten deze beoordelingen uitvoeren met een gedetailleerde lens, rekening houdend met variabelen zoals de aard van de zakelijke entiteit, transactiebedragen en geografische overwegingen.

  2. Opleiding en training

  Informatie is de sleutel tot preventie. Daarom is het van het grootste belang dat medewerkers van domicilieverleners niet alleen op de hoogte zijn van de WWFT, maar ook regelmatig worden bijgeschoold. Deze trainingen moeten hen voorzien van actuele kennis over wettelijke wijzigingen en best practices in de sector.

  3. Sancties voor niet-naleving

  Het niet naleven van de WWFT kan zware gevolgen hebben, variërend van financiële sancties tot juridische consequenties. Dit benadrukt nogmaals de ernst van de zaak en de noodzaak voor domicilieverleners om altijd op hun hoede te zijn.

Whitepaper Alles over de Wwft voor Domicilieverleners - zkr

Gratis Wwft whitepaper voor domicilieverleners

In dit artikel konden we niet alle informatie kwijt met betrekking tot de naleving van de Wwft. In deze whitepaper gaan we inhoudelijk in op alle aspecten van de Wwft.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer Wwft informatie voor domicilieverleners

Meer Wwft informatie voor domicilieverleners