Wwft in de accountancy

Optimaliseer jouw Wwft-processen.

In de dynamische financiële wereld van vandaag is het essentieel om een efficiënt en effectief klantacceptatieproces te hebben. Als onderdeel hiervan moet u voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Bij zkr., bieden we een geavanceerde Wwft-compliance software die dit proces stroomlijnt. Laten we eens kijken hoe onze software uw klantacceptatieproces kan ondersteunen.

Intake

Het klantacceptatieproces begint met de intake van de potentiële klant. Onze Wwft-software biedt een eenvoudig, gebruiksvriendelijk platform voor het vastleggen van essentiële klantinformatie tijdens deze intakefase. Leg eenvoudig alle cruciale informatie vast tijdens dit eerste contact, inclusief de aard en doel van de relatie, waarom ze je diensten nodig hebben en wie de belangrijkste personen zijn. De kennismaking is ook het moment voor identificatie volgens de Wwft. Tijdens de verificatie wordt aan de hand van betrouwbare methodes gecontroleerd of de verkregen persoonsgegevens correct zijn.

Digitale identiteit verificatie middelen

Het verifiëren van de identiteit van je klant is een cruciale stap in het proces. Zo voorkom je dat je zakendoet met de verkeerde persoon. Immers zullen criminelen proberen hun identiteit verborgen te houden. Door gebruik te maken van digitale identiteit verificatie middelen, kan je de verificatie nog beter uitvoeren. Met behulp van iDIN maak je gebruik van informatie die bekend is bij Nederlandse banken. Wanneer je paspoorten en dergelijke op een slimme en veilige wijze wilt controleren, dan kan je kiezen voor een ID-scan. Met de ID-scan maak je een foto van het paspoort en de informatie wordt getoetst op fraude en diefstal.

Zakelijke Klant

Wanneer het een zakelijke klant betreft, dien je ook informatie op te vragen over de rechtspersoon. Dankzij onze kredietinformatie en koppeling met KvK, heb je al bedrijfsinformatie binnen enkele klikken voor de hand. Met deze informatie kan je de kredietwaardigheid checken, groepsstructuur nakijken en de UBO’s vaststellen. Vooral het vaststellen van de UBO is van belang voor het leveren van je diensten. De Wwft geeft namelijk aan dat je waakzaam moet zijn voor criminelen die als UBO schuilen.

PEP, Sanctie, Adverse Media

Het is ook belangrijk om te controleren of de klant of een van de UBO’s een Politiek Prominent Persoon (PEP) is. PEPs kunnen vanwege hun invloedrijke posities een hoger risico vormen. Onze software helpt ook bij het screenen van Politiek Prominente Personen (PEP’s), het controleren van sanctielijsten en het zoeken naar negatieve media. Deze functies maken een belangrijk onderdeel uit van het risicobeheer en helpen bij het identificeren van potentiële risico’s.

Risico-onderzoek

Binnen het kader van de Wwft is het uitvoeren van een risico-onderzoek essentieel. In dit risico-onderzoek verwerk je risicofactoren die van toepassing zijn voor je kantoor en situatie. Ons platform geeft je de mogelijkheid om risicofactoren te verwerken in een proces, zodat deze bij elke klant aan bod komt. Door verschillende factoren zoals de aard van de bedrijfsactiviteiten, geografische locatie en de aard van de klantrelatie in overweging te nemen, breng je het risiconiveau in kaart.

E-sign

Het verkrijgen van digitale handtekeningen van klanten is een belangrijk onderdeel van het klantacceptatieproces. Met onze software kan je eenvoudig e-sign functies integreren in het acceptatieproces, waardoor papierwerk wordt verminderd en efficiëntie wordt verhoogd.

Monitoring

Voortdurende monitoring van klantactiviteiten is cruciaal in het kader van de Wwft. Onze software biedt real-time monitoring en waarschuwingen voor ongebruikelijke transacties, waardoor je tijdig kan reageren op potentieel verdachte activiteiten.

Reviewen

Tot slot maakt onze software het gemakkelijk om periodieke reviews uit te voeren. Met geautomatiseerde rapportage en handige dashboards kan je de klantgegevens gemakkelijk bekijken en evalueren.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft
CDD specialist

Boek een demonstratie

Ben je geïnteresseerd in hoe ons platform je kan helpen om klanten veilig te accepteren? Wij nodigen je uit voor een gratis, vrijblijvende demonstratie van ons product. Neem contact met ons op om een tijdstip en datum te plannen die het beste bij je passen.