Groepsstructuur

Een belangrijk onderdeel om te voldoen aan de Wwft.

Wat is een groepsstructuur?

Een groepsstructuur geeft een beeld van alle ondernemingen en vennootschappen die aan elkaar, maar vooral ook aan een specifiek persoon zijn verbonden. Je kunt het als het ware zien als een kerstboom die weergeeft wat de verschillende onderlinge verbindingen zijn. Daarbij kan de volgende ongeschreven regel gehanteerd worden: “hoe complexer de groepsstructuur, hoe hoger het risico.” Hierdoor is het moeilijker te achterhalen wie nu exact de UBO’s zijn, en dat kan mogelijk als reden hebben dat ze niet gevonden willen worden.

Wat kun je met een groepsstructuur?

In dit geval is het niet zo zeer een kwestie van kunnen, maar vooral van moeten. Het in kaart brengen van de groepsstructuur is namelijk vanuit de Wwft verplicht. Je dient te voldoen aan je onderzoeksplicht om zo goed mogelijk de risico’s in kaart te brengen. Dit doe je onder andere door middel van het uitwerken van de groepsstructuur.

Door gebruik te maken van ons platform hoef je deze niet zelf te tekenen, maar halen wij de informatie voor je op. We verwerken de groepsstructuur in een duidelijk overzicht zodat je in één oogopslag ziet hoe alles in elkaar steekt. Vraag daarbij altijd zelf nog nadrukkelijk na bij je klant of hij/zij nog bij andere ondernemingen betrokken is als UBO. Dit kun je vervolgens makkelijk zelf toevoegen aan de structuur.

Tekenen groepsstructuur

Soms is de groepsstructuur niet op te halen  of volledig. Dit kan voorkomen bij buitenlandse bedrijven of onderliggende bedrijven die niet als zodanig zijn geregistreerd. Met ons platform kan je de groepsstructuur die we hebben opgehaald aanvullen of geheel zelf tekenen. Het inwinnen en in kaart brengen van de groepsstructuur, zorgt ervoor dat je beter de risico’s kan inschatten en de juiste maatregelen kan nemen om eventuele risico’s te beperken.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft

Wat zeggen onze klanten over zkr.?

Dankzij de visie van zkr. m.b.t. de digitale koppeling én met ons eigen CRM-pakket Eyemove, zorgde ervoor dat ik werd getriggerd. Na een uitgebreid gesprek, zijn we een samenwerking aangegaan. Nu kunnen wij een goede Wwft-check uitvoeren én in één handeling worden alle gegevens volledig in ons systeem geplaatst.

Logo VB&T
vb&t Makelaars Christel Nooijen vb&t Makelaars

Super leuke en leerzame interactieve training. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en er werden leuke voorbeelden genoemd van deze tijd, zoals Moccro Maffia. De tijd is voorbij gevlogen, super bedankt Ernesto.

Logo Lunshof Makelaardij zkr
Lunshof Lunshof

“Ernesto wist me de hele training te boeien. Ik ben geschrokken van alle plichten die de wet met zich meebrengt, maar weet nu wel veel beter hoe ik moet handelen. Nuttige training.”

Logo Brink & Hoek
Brink & Hoek Hilde Huizingh Brink & Hoek Accountants

Ook met zekerheid zakendoen?