12 september 2022 | Blog

Wwft checklist

Hoe belangrijk is een Wwft checklist?

De naleving van de Wwft wordt steeds strenger gecontroleerd en daarom is het belangrijk om te voldoen aan de eisen die deze wet stelt. Dit realiseer je door het gebruik van een Wwft checklist waardoor je niet langer zaken over het hoofd ziet. Bereid je voor op de controle van een toezichthouder door gebruik te maken van de zkr. Wwft checklist. Wij presenteren je namelijk een handig 10-stappenplan voor het naleven van de wet Wwft. Stap voor stap nemen wij je mee in het proces en bieden concrete tips en handvatten aan om de Wwft te integreren in jouw bedrijf of organisatie.

Hoe voldoe je aan de Wwft wet?

De overheid deelt strenge boetes uit voor het niet melden van ongebruikelijke transacties of het nalaten van een verplichte identiteitscontrole. Het is dus in jouw voordeel om de Wwft wet op correcte wijze na te leven. Het is belangrijk om eerst te bepalen of jouw bedrijf of organisatie onder de Wwft wet valt en zo ja, dan dien je structureel beleid in te voeren om de eisen uit de wet na te leven. Wwft-beleid geef je onder andere vorm met het praktische 10-stappenplan van zkr. Hiermee verifieer je de identiteit van je klant en verklein je het risico op dubieuze praktijken en reputatieschade.

compliance

Wwft check voor het beperken van bedrijfsrisico’s

Reputatieschade, een boete of strafrechtelijke vervolging voorkomen? Meld verdachte transacties en screen de relaties met wie je zaken doet. Bij zkr. hebben de handige up-to-date software die je in staat stelt dossiers aan te maken en voor onbeperkte duur te monitoren en indien nodig een eenmalige transactie 5 jaar lang voor je bewaren, zoals voorgeschreven in de wet Wwft. Ons systeem is het meest ‘all-in-one’ en tevens het meest efficiënt te gebruiken systeem op de markt. Dit maakt het voor jou aantrekkelijk om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor je zijn. Bovendien voldoe je door het gebruik van onze software aan alle vereisten in de Wwft wet.

Veilig ondernemen met zkr.

Het doen van een Wwft check bij zakenrelaties is een veilige manier van handel drijven. Dit is iets wat je natuurlijk vormgeeft met behulp van zkr. De software van onze hand is up-to-date en ons handige stappenplan maakt het je gemakkelijk in het zetten van de juiste stappen. Tevens voldoe je op die manier aan alle stappen binnen de Wwft. Kortom: schakel zkr. in als je veilig en verantwoord wilt ondernemen en vraag direct een demo aan om het voor jouw onderneming inzichtelijk te maken.

Wil je gratis onze 10 stappen wwft checklist ontvangen?

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft

Relevante artikelen

Relevante artikelen