Monitoring PEP, sanctie & adverse media

Altijd op de hoogte van wijzigingen of positieve hits in jouw klantdossier.

Wat is een PEP- of sanctielijst?

PEP is een afkorting voor Politically Exposed Person. In het kort is een PEP een persoon die een politiek prominente rol heeft, zoals bijvoorbeeld de minister-president. Op een sanctielijst staan personen vermeld die in het verleden of heden betrokken zijn geweest bij bijvoorbeeld witwassen of terrorisme. PEP- en sanctielijsten worden ingezet om signalen van witwassen en financiering van terrorisme eerder te constateren. Door na te gaan of een specifiek persoon op een of beide lijsten voorkomt, kun je in een handomdraai achterhalen of je zaken mag doen met deze persoon.

Wat is adverse media?

Een adverse media screening houdt in dat er wordt nagegaan of een persoon in kwestie voorkomt in combinatie met negatief nieuws, bijvoorbeeld in combinatie met fraude of witwaspraktijken. De bronnen waaruit deze informatie wordt opgehaald bestaat voornamelijk uit nieuwsberichten, wereldwijde databases, blogs en websites en social media. Deze informatie wordt namelijk geïndexeerd, en kan worden doorzocht door middel van artificial intelligence. Een positieve hit kan dan betekenen dat je een hoog risico loopt door met deze persoon zaken te doen.

Monitoring op PEP- en sanctielijsten en adverse media

Door continu te blijven controleren of jouw klant in een van de databases opduikt, voldoe je onder andere aan de onderzoeksplicht die je vanuit de Wwft opgelegd krijgt. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij dit proces geautomatiseerd. Dit betekent dat je automatische checks op een persoon in kunt stellen, waardoor het systeem voor jou aan de slag gaat en je op de hoogte houdt wanneer er een wijziging of positieve hit is gevonden. Laat de software het werk voor je doen, zodat jij zoveel mogelijk tijd kunt overhouden om aan jouw core business te besteden.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft

Wat zeggen onze klanten over zkr.?

Dankzij de visie van het zkr. m.b.t. de digitale koppeling én met ons eigen CRM-pakket Eyemove, zorgde ervoor dat ik werd getriggerd. Na een uitgebreid gesprek, zijn we een samenwerking aangegaan. Nu kunnen wij een goede Wwft-check uitvoeren én in 1 handeling alle gegevens volledig in ons systeem worden geplaatst.

Logo VB&T
vb&t Makelaars Christel Nooijen vb&t Makelaars

Super leuke en leerzame interactieve training. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en er werden leuke voorbeelden genoemd van deze tijd, zoals Moccro Maffia. De tijd is voorbij gevlogen, super bedankt Ernesto.

Logo Lunshof Makelaardij zkr
Lunshof Lunshof

“Ernesto wist me de hele training te boeien. Ik ben geschrokken van alle plichten die de wet met zich meebrengt, maar weet nu wel veel beter hoe ik moet handelen. Nuttige training.”

Logo Brink & Hoek
Brink & Hoek Hilde Huizingh Brink & Hoek Accountants

Ook direct inzicht in jouw potentiële zakenrelatie?