26 oktober 2023 | Nieuws

Zkr. x Xuntos: Webapplicatie voor KYC, Compliance en Wwft

In samenwerking met Zkr. werken we dagelijks aan de webapplicatie die o.a. makelaars, accountants, notarissen en verzekeraars ondersteunt bij het eenvoudig screenen van personen en bedrijven.

Deze webapplicatie is ontworpen om bedrijven te ontzorgen in het kader van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft), KYC/B en compliance. In geval van de Wwft, kunnen onze klanten voorkomen dat ze zakendoen met personen die hun geld hebben verdiend met criminele activiteiten of hun geld aanwenden voor terrorisme. De webapplicatie is gefocust op het makkelijk maken van het klantacceptatieproces en veilig ondernemen te garanderen.

zkr. platform overview

Wat doet de webapplicatie?

Het vormen van dossiers met personen en organisaties waarop diverse oplossingen- en taken op uitgevoerd kunnen worden, zo kun je:

 • Online identificeren via iDIN en ID-check
 • Bedrijfsinformatie ontvangen middels een koppeling met de KvK
 • PEP, sanctie, adverse media, CCBR en CIR checks uitvoeren
 • Klantacceptatie workflows bouwen
 • Overeenkomsten digitaal ondertekenen

Elk proces begint met het aanmaken van een dossier. Hierbij voer je essentiële informatie in over de persoon of het bedrijf, het type transactie en meer. De webapplicatie biedt verschillende oplossingen voor het screenen van klanten. Klanten van Zkr. gebruiken deze oplossingen om uitgebreide informatie over hun eigen klanten te verzamelen. Met de review- en monitorfunctie blijft het klantdossier altijd up-to-date, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij eventuele wijzigingen in de situatie van de klant.”

De webapplicatie is ontwikkeld in Vue.js 3 in combinatie met Vuetify (een framework die het opzetten van een applicatie kan versnellen).

Welke systemen zijn geïntegreerd?

Omdat we continu werken aan doorontwikkelen, worden er steeds meer connecties gelegd met verschillende applicaties. Voor het ophalen van data, monitoring en screening is er inmiddels een connectie met ruim 10 applicaties.

API koppelingen

Hoe zorgen we voor de veiligheid van data?

Veiligheid is prioriteit nummer 1. Dat doen we door technische en organisatorische maatregelen te nemen. Hoe? Daar kunnen we in verband met de veiligheid niets over zeggen. Voor onder andere de veiligheid wordt het platform gehost in Azure. Lees meer over betrouwbare en schaalbare hosting in Azure

Scrumteam

Ons team werkt dagelijks aan de applicatie op basis van de projectmethode Agile Scrum. Naast de scrummaster zijn er dagelijks verschillende developers aan het ontwikkelen. Wat doen ze?

 • Backend developers (.NET)
  Verantwoordelijk voor de API en business logic.
 • Full-stack developer
  Is verantwoordelijk voor het maken, integreren en fixen van functionaliteiten van de webapplicatie in zowel frontend als een deel backend. Waarin de wensen van de klant naar een daadwerkelijk product gemaakt wordt.
 • Externe developers:Onze team werkt samen met externe developers en expertise ingehuurd door Zkr.

Naast code schrijven worden nieuwe klanten geholpen met opstarten die het product willen gebruiken.

Testen, testen en testen

Met zoveel code, integraties van systemen en gevoelige data is testen van groot belang.
Onze tester is verantwoordelijk voor het schrijven van de unit tests/front-end (e2e) tests en API tests. Hij zorgt ervoor dat de code goed getest is. Door middel van de de TestCafe scripts kan je aantonen dat de app als geheel goed werkt, maar tevens spoort de TestCafe scripts makkelijk en snel bugs op die vervolgens opgelost worden.

Dossier zkr.

Van idee tot applicatie

Onze klant Zkr. benaderde ons met een globaal idee. Samen hebben we in verschillende sessies gebrainstormd om te bepalen hoe informatiestromen verlopen, hoe de architectuur eruit moet zien en hoe de applicatie zou moeten functioneren. Daarna hebben we de applicatie ontwikkeld met behulp van de Scrum-methode. Binnen vier maanden ging het eerste concept live. Sindsdien is de webapplicatie aanzienlijk gegroeid en werkt er dagelijks een team aan verbeteringen en uitbreidingen.

Wil jij de Zkr. screening tool gebruiker?

Wil je de Wwft online tool gebruiken, of ben je er nog niet zeker van maar toch geïnteresseerd? Vraag een demo aan. Al meer dan 8000 gebruikers gingen je voor.

Ben je geïnteresseerd in de API zonder de volledige Zkr. dossierstructuur?

Dat kan met de zkr.Data API. Dit is puur een API waarbij we data los aanbieden aan klanten. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb jij een idee dat je digitaal wil oplossen?

Wil je een webapplicatie laten ontwikkelen? Zoek je een technische partner die je helpt bij het vormgeven en ontwikkelen van jouw webapplicatie-idee? Of wil je verder gaan met de doorontwikkeling van een bestaande webapplicatie? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

 

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft