De oplossingen binnen onze compliance platform

Alles voor KYC & compliance op één plek

  • Altijd persoonlijk en maatwerk advies
  • Voldoen aan de wet- en regelgeving
  • Hoogwaardige compliance software

Is het van belang dat je weet met wie je zakendoen? Met zkr. ben je zeker van je zaak

Wat doet het zkr. KYC-platform?

Ons softwareplatform is ontworpen om een de manier waarop bedrijven hun Know Your Customer (KYC) en Business (KYB) procedures te optimaliseren. Met ons platform wordt het gehele klantacceptatieproces gestroomlijnd en gecentraliseerd, waardoor bedrijven efficiënter, compliant en veiliger kunnen opereren. In een tijd waarin compliance en klantverificatie steeds meer onder een vergrootglas liggen, biedt ons platform een robuuste, maar gebruiksvriendelijke oplossing die naadloos kan worden geïntegreerd in je huidige workflows.

Waar traditionele KYC/B-procedures vaak tijdrovend en foutgevoelig zijn, maakt onze software gebruik van diverse databases en bronnen om accuraatheid en snelheid te garanderen. Dit betekent dat je niet alleen de zekerheid hebt dat je voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook dat je dit op de meest efficiënte manier doet.

Voor bedrijven die reeds gebruikmaken van CRM- of ERP-systemen en deze niet willen verlaten, bieden we naadloze integratiemogelijkheden. Door koppelingen te maken tussen ons platform en je bestaande systemen, kan je alle oplossingen die wij bieden integreren in je huidige softwarelandschap. Het resultaat is een uniform, flexibel en krachtig ecosysteem voor klantverificatie en -beheer, dat klaar is voor de uitdagingen van de moderne zakelijke wereld.

Bent je er klaar voor om je KYC/B-processen naar een hoger niveau te tillen? Lees hier hoe ons platform je kan helpen om sneller, slimmer en veiliger zaken te doen

Identiteit verifieren met zekerheid

Klantidentificatie is een cruciaal onderdeel van het klantacceptatieproces en vormt vaak de eerste stap met betrekking tot compliance en risicobeheer. In het moderne zakelijke landschap is het bijna ondenkbaar om dit proces efficiënt en effectief uit te voeren zonder gebruik te maken van digitale hulpmiddelen. Technologieën zoals iDIN of ID-scans met biometrische verificatie spelen hierin een sleutelrol. iDIN, een initiatief van de Nederlandse banken, stelt gebruikers in staat zich online te identificeren bij andere organisaties met de beveiligingsmiddelen van hun eigen bank, zoals een paslezer of code. Dit schept een hoge mate van vertrouwen en minimaliseert de risico’s van identiteitsfraude. ID-scans met biometrische gegevens gaan nog een stap verder. Naast het scannen van officiële documenten kunnen deze systemen unieke menselijke kenmerken zoals vingerafdrukken of gezichtskenmerken verifiëren, waardoor de betrouwbaarheid van de identificatie exponentieel toeneemt.

Lees meer over: online identificeren

Altijd de juiste persoonsgegevens ontvangen met zkr.

Met groot genoegen kondigen wij onze strategische samenwerking aan met Qii, een vooraanstaande autoriteit op het gebied van veilig delen van persoonsgegevens. Nu bieden we een veilige en efficiënte methode om persoonsgegevens tussen consumenten en organisaties uit te wisselen. Als organisatie begrijpen we dat het verzamelen en beoordelen van persoonsgegevens essentieel is bij het verwerken van aanvragen. De consument logt in via DigiD en de Qii app haalt alle informatie in één keer op. Het gebruik van deze oplossing biedt niet alleen het voordeel van verminderde administratieve rompslomp, maar garandeert tevens de privacy en beveiliging van persoonlijke informatie. Aangezien de verstrekte gegevens afkomstig zijn van geverifieerde bronnen, kan men altijd vertrouwen op de juistheid en betrouwbaarheid van de gegevens.

Ontvang in één keer alle correcte gegevens, waardoor het niet langer nodig is om achter de klant aan te gaan voor het verkrijgen van de juiste informatie. Dit stelt je in staat om efficiënt en betrouwbaar te werken, zonder de arbeidsintensieve bezigheid van het handmatig verzamelen en verifiëren van gegevens. Door deze geautomatiseerde aanpak kunnen jouw klanten een snelle en probleemloze onboardingervaring worden geboden, waardoor ze direct kunnen profiteren van jullie diensten.

Zakendoen met bedrijven (compliance) met zkr.

Zakendoen met bedrijven vereist een gedegen aanpak als het gaat om identificatie en verificatie. Een essentieel onderdeel van het klantacceptatieproces bij B2B-transacties is het vaststellen van de Ultimate Beneficial Owner (UBO), ofwel de uiteindelijke belanghebbende van een onderneming. Dit is cruciaal voor het voldoen aan anti-witwaswetgeving en het tegengaan van financiële fraude. Daarnaast is het in kaart brengen van de groepsstructuur belangrijk om een volledig beeld te krijgen van de zakelijke relaties en risico’s. Een ander belangrijk aspect is het verifiëren van de bedrijfsgegevens door middel van een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

Ons platform maakt deze processen naadloos en efficiënt. Dankzij een directe koppeling met de KvK kunnen wij in real-time bedrijfsinformatie opvragen, waardoor het verificatieproces aanzienlijk wordt versneld. Deze automatische verificatie zorgt ervoor dat alle informatie up-to-date en betrouwbaar is, waardoor uw bedrijf met vertrouwen zaken kan doen. Het platform is ontworpen om niet alleen de identiteit van een bedrijf te bevestigen, maar ook om de complexiteit van zakelijke structuren eenvoudig en begrijpelijk te maken. Hiermee stellen wij bedrijven in staat om een volledig en accuraat beeld te krijgen van hun zakelijke partners, zodat zij geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en aan wettelijke verplichtingen kunnen voldoen.

Dankzij Jeroen Boot zijn visie m.b.t. de digitale koppeling én met ons eigen CRM-pakket Eyemove, zorgde ervoor dat ik werd getriggerd. Na een uitgebreid gesprek, zijn we een samenwerking aangegaan. Nu kunnen wij een goede Wwft-check uitvoeren én in 1 handeling alle gegevens volledig in ons systeem worden geplaatst.

Logo VB&T
vb&t Makelaars Christel Nooijen vb&t Makelaars

Super leuke en leerzame interactieve training. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en er werden leuke voorbeelden genoemd van deze tijd, zoals Moccro Maffia. De tijd is voorbij gevlogen, super bedankt Ernesto.

Logo Lunshof Makelaardij zkr
Lunshof Lunshof

“Ernesto wist me de hele training te boeien. Ik ben geschrokken van alle plichten die de wet met zich meebrengt, maar weet nu wel veel beter hoe ik moet handelen. Nuttige training.”

Logo Brink & Hoek
Brink & Hoek Hilde Huizingh Brink & Hoek Accountants

Compliance check met zkr.

Ons softwareplatform tilt compliance naar een hoger niveau. Een van de meest waardevolle functies is de mogelijkheid om klanten te screenen en monitoren op verschillende risicofactoren zoals Politically Exposed Persons (PEP)-status, sancties en adverse media. De PEP-screening controleert of een klant politiek actief is of nauwe banden heeft met politieke figuren, wat kan duiden op een hoger risico voor corruptie of omkoping. Ons platform koppelt deze data aan internationale sanctielijsten om te waarborgen dat uw bedrijf geen zaken doet met individuen of entiteiten die onderworpen zijn aan handelsbeperkingen of financiële sancties.

Naast PEP-status en sancties omvat onze compliance check ook een uitgebreide screening op adverse media. Dit omvat het scannen van nieuwsbronnen en databases om te identificeren of een potentiële klant betrokken is geweest bij activiteiten die als risicovol of onethisch kunnen worden beschouwd. Door het combineren van deze drie elementen—PEP-status, sancties en adverse media—levert ons platform een holistische benadering van risicobeoordeling en compliance. Hiermee stelt het u in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen en uw due diligence verplichtingen op een efficiënte en effectieve manier te vervullen, allemaal binnen een enkel, gebruiksvriendelijk platform.

Dankzij de monitoring functie ontvang je automatisch een bericht wanneer er een wijziging plaatsvindt met betrekking tot een persoon, bedrijf of UBO.

Compliance risico-onderzoek(SIRA)

Binnen ons softwareplatform is het uitvoeren van een grondig risico-onderzoek een naadloze en geïntegreerde ervaring. Het platform is flexibel genoeg om bedrijven de keuze te bieden tussen het gebruik van vooraf gedefinieerde risicomodules, specifiek afgestemd op bepaalde branches zoals accountancy en makelaardij, of het aanpassen van eigen risicofactoren om een uniek risicobeleid te creëren. Dit stelt bedrijven in staat om risicobeleid te hanteren dat nauw aansluit bij hun specifieke bedrijfsbehoeften en wettelijke verplichtingen.

Het resultaat is een dynamisch, compliant en uiterst effectief risicomanagementproces dat bedrijven helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen. Of u nu werkzaam bent in de accountancy, makelaardij, of een andere branche, ons platform biedt een schaalbare oplossing die u in staat stelt uw risicomanagement te optimaliseren en uw bedrijf veilig te stellen voor toekomstige uitdagingen.

CDD Customer Due Diligence ZKR (1)

Op maat gemaakt SIRA-beleid van zkr.

Maak gebruik van expertise om een beleid te implementeren dat proactief inspeelt op compliance, potentiële beveiligingsincidenten en reactieve maatregelen. Met jarenlange ervaring in het formuleren van dit soort kritieke documenten, hebben we diepgaande kennis opgedaan in verschillende branches en bedrijfsgroottes. Of u nu een klein bedrijf bent dat net begint met het formaliseren van uw risicomanagementstrategieën, of een grote onderneming met complexe behoeften, wij kunnen u helpen met het ontwikkelen van een SIRA beleid dat zowel robuust als praktisch uitvoerbaar is.

Onze partners

De kwaliteit van ons platform, de data en onze service wordt mogelijk gemaakt door onze partners. Samen bieden we jou zekerheid op dagelijkse basis.

qii - zkr
eBlinqx

Digitaal ondertekenen

Een van de hoogtepunten van ons softwareplatform is de mogelijkheid om overeenkomsten digitaal te ondertekenen, een functie die naadloos aansluit op het gehele klantacceptatieproces binnen ons platform. Deze feature draagt niet alleen bij aan efficiëntie, maar vermindert ook het papierwerk en de administratieve lasten die vaak gepaard gaan met traditionele ondertekeningsmethoden. De gebruiksvriendelijkheid van de digitale ondertekeningsoptie maakt het eenvoudig voor zowel je team als je klanten om snel en gemakkelijk juridisch bindende documenten te ondertekenen.

Wat de functie extra krachtig maakt, is de mogelijkheid om deze te koppelen met iDIN. Door deze integratie kunnen gebruikers hun identiteit verifiëren via hun eigen bank, wat een extra laag van zekerheid toevoegt aan het ondertekeningsproces. Zo weet je altijd wie de overeenkomst heeft ondertekend.

Lees meer over: digitaal ondertekenen
zkr digitaal ondertekenen

Tientallen koppelingen met CRP/EMP systemen mogelijk

Ons KYC-platform biedt naadloze API-koppelingen die speciaal zijn ontworpen om gemakkelijk te integreren met uw bestaande CRM- of ERP-systemen. Door de integratie kunnen bedrijven het volledige scala aan KYC-onderzoeken direct vanuit hun eigen systeem uitvoeren, zonder de noodzaak om tussen verschillende programma’s te schakelen. Deze naadloze integratie zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring, waarbij alle benodigde functionaliteiten en gegevens onmiddellijk beschikbaar zijn in de vertrouwde omgeving van uw eigen bedrijfssysteem. De API’s zijn ontworpen met flexibiliteit in gedachten, waardoor ze op maat kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en workflows van uw organisatie. Dit betekent meer handigheid en efficiëntie, wat leidt tot een snellere en meer accurate KYC-validatie.

Laat u adviseren of vraag een vrijblijvende demo aan.