30 november 2022 | Wet- & regelgeving

Compliance risk, wat is het?

Wat betekent Compliance Risk?

Het naleven van de wet is belangrijk om schandalen te voorkomen. Bij Compliance Risk gaat het erom dat de Wwft wet correct wordt nageleefd. Gebeurt dit niet, dan brengt dit vervelende risico’s met zich mee. Zo kan er bijvoorbeeld een boete worden opgelegd en in het ergste geval volgt er zelfs strafrechtelijke vervolging. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat de Wwft wet op correcte wijze wordt geïntegreerd in uw bedrijf of organisatie. Zkr. is er om je hierbij te helpen en heeft softwarepakketten ontwikkeld ter ondersteuning.

Reduceer risico’s en vermijd materiële en immateriële schade

Bij Compliance Risk is het belangrijk om risico’s te vermijden door de Wwft wet op correcte wijze na te leven. Je kunt niet wegkijken bij dubieuze transacties, maar je moet er melding van maken. Regels en voorschriften die niet worden nageleefd brengt mogelijk grote schade teweeg. Zo kan uw bedrijf of organisatie reputatieschade oplopen en in het ergste geval heeft dit een faillissement tot gevolg. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten en daarom schakel je een externe partij in om de wet Wwft correct na te leven.

online identificeren

Integer en betrouwbaar ondernemen

Integer en betrouwbaar handelen moet voor iedere ondernemer vanzelfsprekend zijn. Bij zkr. maken we het je gemakkelijk middels ons Wwft 10-stappenplan. Door het gebruik van ons stappenplan weet je zeker dat je aan alle voorwaarden voldoet en geef je op integere en correcte wijze vorm aan het integreren en monitoren van Wwft-beleid. Draag daarom zorg voor een klantenbestand dat voldoet aan de voorwaarden uit de wet Wwft en gebruik de slimme software van zkr. om er zeker van te zijn met wie je zaken doet.

Geef Compliance Risk vorm met de software van zkr.

De risico’s beperken voor uw onderneming en integer handelen met zakenrelaties? Middels Compliance Risk is eenvoudig na te gaan of een bedrijf of organisatie is blootgesteld aan boetes of andere sancties vanwege het niet naleven van de wet. Op die manier wordt fraude, witwassen en terrorisme optimaal tegengegaan. Je realiseert dit met de totaaloplossing van zkr. Dankzij onze slimme software zijn klanten eenvoudig te screenen en kies je voor betrouwbaar ondernemen op nationaal en internationaal niveau. Vraag direct een demo aan bij zkr.

Meer weten over het in kaart brengen van het risiconiveau?

In deze gratis whitepaper kunt lenzen met welke risico’s u rekening houdt en wat te doen met verschillende risiconiveaus.

Download deze whitepaper gratis

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft

Relevante artikelen

Relevante artikelen