30 november 2022 | Wet- & regelgeving

UBO verklaring

Wat is een UBO verklaring?

Heb je een bedrijf of organisatie met een Wwft-verplichting? Dan dien je de identiteit van je zakenrelaties grondig te controleren. Een Ultimate Beneficial Owner (UBO) is de uiteindelijke belanghebbende en dit is een natuurlijk persoon. Criminelen kunnen zich verschuilen achter een onderneming, stichting of andere juridische entiteit en dit is middels een UBO verklaring eenvoudig na te gaan. Dit doe je op correcte wijze en daarom schakel je zkr. in om je hierbij te helpen. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vormgeven van Wwft-beleid.

Waarom is het belangrijk?

Het is relevant om de relaties met wie je zaken doet grondig te screenen. Je wil geen link met een criminele organisatie, dubieuze praktijken of verdachte transacties. Dit levert jouw onderneming mogelijk reputatieschade op en dit brengt het voortbestaan van jouw bedrijf in gevaar. Is het niet mogelijk om zelf de identiteit van een UBO vast te stellen? Dan kun je ook de relatie een UBO verklaring laten invullen. Vanzelfsprekend pak je dit graag zorgvuldig aan en daarom staat zkr. voor je klaar om dit op de juiste wijze te integreren in jouw bedrijfsvoering.

online identificeren

Welke voordelen biedt een UBO verklaring?

Dankzij een UBO verklaring wordt inzichtelijk hoe je klantenportefeuille eruitziet en dit mogelijke risico’s voor jou oplevert. Daarnaast biedt de up-to-date software van zkr. de mogelijkheid om verdachte transacties of handelingen te melden. Houd je klantenbestand schoon en werk op geen enkele manier samen met verdachte bedrijven of personen. Hiermee verklein je de kans op reputatieschade en geef je structureel vorm aan een integere bedrijfsvoering.

UBO verklaring en zkr.

De identiteit van een UBO juist vaststellen realiseer je dus onder andere middels een UBO verklaring. Om je hierin tegemoet te komen, heeft zkr. software ontwikkeld om dit effectief op te pakken en administratieve lasten te verlichten. Zkr. is er om de risico’s binnen jouw onderneming te verkleinen door het gebruik van up-to-date oplossingen. Laat ons daarom helpen dit effectief vorm te geven en schakel zkr. in om witwassen en fraude tegen te gaan. Neem direct contact met ons op óf ontvang vrijblijvend een demo voor jouw bedrijf of organisatie.

Klaar om te starten op ons platform?

Vraag hieronder de gratis demo aan.

Start gratis demo

Direct contact

info@zkr.nl 0702620070
wwft

Relevante artikelen

Relevante artikelen